onsdag 10 november 2010

Resa till Istanbul

Igår bokade vi resan till Istanbul. Vi ska vara där 15-18 november för att se oss omkring, se Blå moskén (se bild nedan, man kan se den från vissa rum på hotellet), Grand Bazar, kanske shoppa lite, mysa på hotellet, äta gott och njuta. Det ska verkligen bli kanonskoj. Vi flyger från Antalya flygplats till Atatürk flygplatsen strax utanför Istanbul. Mehmet har en morbror där som gärna vill träffa oss, så med lite tur så kanske vi blir hämtade av honom vid flyger och skjutsade till hotellet.

Vi ska bo på Star Holiday Hotel, som ligger i området Gamla stan-Sultanahmet och har totalt 32 rum. Där har man väldigt nära till alla sevärdigheter, gångavstånd, det är perfekt. Hotellet var billigt, men jag hoppas att kvaliten är okej. Vi behöver ingen lyx, vi ska ju inte häcka på hotellet hela resan. Vi betalade 650kr per person tur och retur för flyget med AtlasJet, samt 900kr totalt för hotellet i 3 nätter och då ingår frukost. Sen tar vi Metro-bussen till flygplatsen i Antalya och förhoppningsvis så hinner vi med Metrobussen även på hemvägen, vi landar ganska så sent.

2 kommentarer:

  1. Atlasjet har gratis transferbussar till och från flygplatsen. Avgångar 3 timmar innan flygtid från Petrol Office vid Aquapark. Vid landning så står de och väntar in passagerare som ska mot Alanya. Bara att visa upp biljetten.

    SvaraRadera
  2. Hej hej!
    Hur är det? Vad roligt! Ja, ni bor ju verkligen centralt, så att säga. Där finns ju det mesta att se.

    Måste bara tipsa om en sak, eftersom du skrev att ni ska till kapalı çarşı. Det är ju kul att gå där eftersom det är så stort. Men om ni är där en tisdag (?) så tycker jag ni ska ta båten över till Kadıköy på den asiatiska sidan. De har de en megastor marknad där varje tisdag. Finns massor med saker och det är så billigt! Inte alls som marknaden i Alanya. Men du får nog låta din kille sköta snacket och inte visa att du är utlänning, då blir det garanterat dyrare... :P Åå... vad jag saknar den marknaden!

    Finns ju självklart andra marknader i hela Istanbul. Nu har jag ju självklart inte varit på dom alla, hehe, men den i Kadıköy är min favorit.

    Hoppas ni får en trevlig resa!

    SvaraRadera