söndag 14 november 2010

Hamamen - rena PARADISET

Jag och Mehmet ville mysa lite tillsammans så vi bestämde oss för att åka till ett lite finare Hamam. Det är turkiskt bad där man blir skrubbad från topp till tå, får tvålmassage, ibland ansiktsmask, bada bastu, ofta både vanlig och eukalyptusbastu, jakuzzi eller vanlig pool samt som avslutning en oljemassage.

Vi hade först tänkt att åka till ett hamam som jag varit på tidigare, men de hade ju stängt för sässongen. Så gick jag förbi två olika reseförsäljare utmed Atatürkgatan som hade bra erbjudanden. Den ene sålde inträde till GrandAlanya hamam för ynka hundringen. Där har jag varit tidigare men nivån där är inte direkt god, så vi pratade med den andra försäljaren. Han hade erbjudande till ett hamam som jag aldrig hört talas om förut, Hitit Hamam på östra sidan. Han menade på att ord.pris var 60euro, men när han såg min inställning och att jag var påväg att gå till den andra försäljaren så sänkte han priset till ett riktigt kanonerbjudande om jag får säga det själv.... 150kr. Vi nappade direkt då vi kände att detta verkade vara något för oss.

Vi blev hämtade inom 5min av pickup-servicen och han tog oss dit på några minuter. Det såg lite skumt ut på utsidan, men där nere vara det riktigt jäkla fräsht. Vi bytte om till badkläder, tog en snabb dusch och fick varsin turkhanduk runt höfterna.

Först var det bastubad i vanlig bastu. Vi satt kanske 10min. Där efter var det eukalyptusbastu, men jag stod inte ut mer än max 3 min. Sen fick vi plumsa ner i en svalkande jakuzzi och beställde in förfriskningar. Där var det så otroligt mysigt och avkopplande, så vi låg nog där i 20min.


Sen tog de oss vidare in till själva hamamrummet. Där inne är det fuktigt och varmt som sjutton och man får lägga sig på ett stort marmorpodie. Jag fick urturkarnas urturk som tog hand om mig. Stor och rund mage, hår över hela kroppen, flint och ett par tänder saknades. Som tur var luktade han inte vitlök. Men han var trevlig att prata med och magen guppade på honom när han skrattade. Han blev lite exalterad av den kurviga kvinna man är. Jag tänkte att det är bäst att jag tittar på Mehmet så att han inte sitter där o är svartsjuk och arg. Men då såg jag att han blev väl omhändertagen av en liten thailändsk tjej, så han var inte så brydd av vad som hände borta hos mig *lite skoj o ironi*. Vi skrubbades ordentligt på kroppen, de skrubbade ett par tag med en pimpsten på fötterna och sen fick vi rejält hård tvålmassage. Ja om ni ser bilden här så kanske ni förstår att gubben hade lite krut i nyporna.



Efter detta var det relax i VitaminBaren. Där låg vi på solsängar, tog varsin öl och fick lermask i ansiktet. Så söta vi var =)

Sen kom det man längtat efter hela dagen - MASSAGEN. Detta hamam hade ju lite högre klass så de hade satsat på thaimassage istället för traditionell turkisk massage, något som jag och Mehmet var riktigt nöjda och glada över. Mehmet masserades av en liten thaia och en 2meter lång ukraina kvinna masserade mig. Det var heeeeelt sjuuuukt underbart och jag somnade nästan under dessa ca 45min. Har saknat thaimassagen så otroligt sen thailandsresan i vintras.


När man klev ut från Hitit efter 2,5tim så var man verkligen som en ny människa. Vi fick även skjuts tillbaka till hotellet bara efter 10min från att vi var klara. Helt otroligt billigt och så otroligt prisvärt.

Av alla våra äventyr den här veckan så slår hamamen de andra med hästlängder. Jag o Mehmet bestämde oss för att åka dit igen om några veckor när vi har fått pengar igen. Jag kan knappt vänta!

1 kommentar: