Ingredienser, 4-6 personer
4 dl bulgur, finkrossad
4 dl vatten
Tomatsås
1 dl olja
1-2 st lök
1 st turkisk paprika
2 msk tomatpuré
Salt, peppar, krossad rödpeppar
1 dl vatten
Grönt
3 st salladslök
1 knippe persilja
Salt, peppar, citronsaft (1/2 citron), 1 msk granatäppelsirap
Gör så här
Mät upp bulgur i en stor skål. Häll över kokande vatten och låt bulgurn svälla upp och mjukna i ca. 30 min. Hacka löken och paprikan. Fräs i olja tills de får färg. Lägg i purén och kryddor och rör om. Häll i vatten och koka på medelvärme i ca. 5 min. Låt svalna. Tillsätt nu tomatsåsen i bulgurn och blanda in den. Tillsätt grönsakerna, kryddorna, citronsaften och sirapen i skålen och blanda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar