fredag 24 december 2010

Julklappar!

Ja, jag lyckades få till lite julklappar dagen till ära. I det här landet har man ju inte direkt obegränsad tillgång till julklappspapper och annat, så ibland får man improvisera lite. Tycker de blev rätt så fina i alla fall =)

4 kommentarer:

  1. Det var väl en fin liten hög med paket! :)

    Hoppas att du hade en kalas bra dag :)

    Kramar Jenny

    SvaraRadera
  2. Hej
    Jag undrar vad det är för kurs du läser på distans, har funderat på att göra som du, åka ner en termin och bara vara och få vara tillsammans. Men man måste ju fortsätta betala alla räkningar och så, så en inkopmst måste man ju ha och då verkar det intressant med den litteraturen du beskriver.

    Ha en bra dag, jag läser din blogg ofta den är bra!!

    Anna

    SvaraRadera
  3. Hej, jag läser vanliga högskolekurser i sverige. Jag har valt endast kurser som inte har någon obligatorisk sammankomst. Jag läser på Umeå Univ. och Linnéuniversitetet, men alla högskolor har denna typ av kurser.

    Ja, man måste ju också finansiera sitt uppehälle och de fasta utg. man har där hemma. Det du kan göra är att ansöka om studielån samt studiebidrag. Jag har själv bara studiebidraget. Andra alternativ är ju att jobba och spara ihop pengar så man kan åka eller ta ett banklån om man har möjlighet. Studiebidraget är på 2600kr var 4e vecka om man pluggar heltid. Jag pluggar 75% och får då ca 2000kr var 4e vecka.

    Jag har försökt att minimera mina utgifter där hemma så mycket som möjligt. Lägga om sina lån till så liten amortring som möjligt, begära sänkt fackföreningsavgift, se till att ha så lite som möjligt på avbetalning osv. Kan man hyra ut sin lägenhet eller sitt boende i andrahand så är ju det toppen. Jag har dock inte gjort det. Om du är med i facket så kanske de har erbjudande om att stå för din studielitteratur som du köper. Jag är med i Unionen och de har det så. Väldigt bra, då det rör sig om 1500-2500kr per termin oftast.

    Men det kostar på att ha dubla utgifter såhär. Jag har ungefär 5000kr i utgifter per månad där hemma nu och sen betalar jag 2500kr i hyra här nere. Sen har jag 5500kr per månad att leva för här nere till mat, nöjen, mobil, frisör, shopping, klädtvättning och sådant.

    SvaraRadera
  4. Hej Marie,

    Jag har läst din blogg ett tag nu, gillar den verkligen:)
    Jag har själv precis börjat blogga och om du vill får du gärna titta in hos mig.

    Mvh Veronica

    SvaraRadera