söndag 19 december 2010

Å hur är vädret...?

- "Å hur är vädret hemma i Sverige då...?"
- "VÄDRET? Typiskt decemberväder, 22 grader varmt o soligt naturligtvis. Vad trodde du?"
- "Hehe, ja samma som här då. Hasta la vista!"

1 kommentar:

  1. Hej Marie
    Vad roligt att du hittade till min blogg och kommenterade. Jag var inne pà din blogg när jag satt pà flygplatsen i Istanbul för ett par dagar sedan men jag lämnade ingen kommentar just dà. Just nu är jag i Helsingborg för att fira jul med familj och släkt. Stannar 2 veckor. Roligt att du träffat en fästman fràn Turkiet. Jag träffade en man förra àret och vi planerar att flytta till en gemensam lägenhet nästa àr, sà kãrleken spirar hær ocksà 
    Jag tycker det var jättesynd att du fick en sàdan negativ bild utan Istanbul dà det är en mycket vacker och sevärd stad. Àker man dit för förstà gàngen bör man ha en guide med sig eller ngn som känner till staden utantill, för ni verkar hamnat pà fel stället. Sultanahmet omràdet är inget omràde man ska dra in pà hotell pà. Där finns Blà Mosken, Hagia Sofia och undervattenspalatset som sevärdheter Jag men annars är omràdet runt omkring rätt skumt pà kvällarna. Finns sà mànga andra bra omràden att bop à. Jag hoppas att du i framtiden ger staden en chans till för en weekend eller veckosemester. Jag har själv bott där i 1,5 àr. Levde livet ett tag och upplevde staden. Är inte heller en storstadsmänniskora sà jag flyttade till ett mindre ställe med grönskande natur som jag älskar. Gillar man det lite “mindre turkiska” sà är turistorterna perfekt. Har mànga vänner fràn Alanya som jag planerar besöka ngn gàng i framtiden men det är absolut ingen ort jag skulle kunna bo i. För mycket skandaler, turister och sà fàr man inte vara ifred nàgonstans innan det är ngn galning som skriker efter en. Men jag har mànga fina minnen därifràn och jag saknar vännerna.
    Roligt att du planerar träffa Mehmets vänner i Adiyaman. Det ligger ju rätt làngt àt öster och en av de mànga traditionella provinserna i Turkiet. Kan förstà att det känns nervöst och olustigt när man inte är van vid det, bàde när det gäller levnadssättet och klädseln. Men människorna är mycket vänliga och tillmötesgàende sà du kommer att slappna av. Se det ocksà som en annorlunda upplevelse.
    Vi svenskar är vana vid hög levnadsstandard. El, varmvatten och bra lägenheter är en självklarhet för oss men pà mànga hàll i Turkiet är detta ingen självklarhet. Själv har jag en varmvattenberedare som värmer upp vattnet när jag ska duscha, jag har ett varmeelement som jag värmer upp rummet där jag befinner mig i. El är otroligt dyrt i Turkiet sà att värma upp en hel lägenhet med AC eller element kan bli en dyr historia. Det finns även vedkaminer som värmer gott men det har jag inte tid med. Jag hyr en fin lägenhet som jag trivs i och jag har bra grannar.
    De har sedan ett mànga börjat med naturgas i Turkiet sà det är ngt som kommer att värma upp de flesta turkiska hem i framtiden. Dà har man ständigt tillgàng till varmt vatten och en varm lägenhet utan att behöva betala skyhöga priser.
    Har du nàgra planer pà att flytta till Turkiet för gott i framtiden eller du och din fästman planerar bo i Sverige? Hur blir det med julfirandet i àr? Har du nàgra fràgor om boende och andra restips sà svarar jag gärna och det vore kul om vi kunde ha kontakt.
    Hoppas ni fàr en trevlig jul med behagligt väder
    KRAM
    Sofie

    SvaraRadera