onsdag 28 juli 2010

Massör eller fotvårdare...?

Idag har jag grottat vidare på nätet om utbildningar för att bli fotvårdsspecialist eller massör. Jag känner att något av det skulle passa mig väldigt bra. Börjar tröttna på kontorsjobb nu, har ju hållit på i 10år. Det vore roligare med ett praktiskt yrke där man träffar olika människor.

Men finns inga utbildningar i närheten av Skövde, de flesta verkar vara förlagda i Stockholm eller mellansverige från öst till väst, men finns även i Göteborg. Det största problemet känns dock inte som avståndet, utan det faktum att samtliga utbildningar kostar runt 50.000kr. Och det tillkommer ju dessutom resor dit, övernattningar osv. Ska man lägga de pengarna så måste man ju vara helt säker på att man kommer att arbeta med det ett bra tag framöver, för att känna att det lönar sig. Utbildningarna varar ofta ett halvår, massörutbildningarna finns som delvis distans. Något motsvarande har jag inte sett för fotvård.

Dessa utbildningar känns väldigt lockande. Att skola om sig och bli något helt annat. Jag skulle dessutom ha användning för kunskaperna i Turkiet, om man någon gång i framtiden skulle bosätta sig där under en tid. Båda yrkena har ju dock sina nackdelar. Att fotvårda någon med normalt ovårdade fötter är väll inga problem, men att hjälpa någon med sår o snusk känns ju inte lockande. Och som massör så måste man nog ha ganska god fysik för att orka med, och där ligger jag bra mycket efter.

Well, detta är ju inte aktuellt än på ett par år. Jag har andra studieplaner innan det här kan bli verklighet. Nästa år ska jag nog söka nya högskolekurser och tillbringa ytterligare några långa sköna månader i Alanya. Men mycket kan ju hinna ändras tills dess.

Dream on..!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar