fredag 3 juni 2011

Svar till Linda

Linda sa...
Hej! Vet du, vi är ett gäng kompisar som funderar på att åka till Alanya i september. Är det bra väder, billigt och barnvänligt?:) hoppas du får en bra resa!!



Hej Linda!
I september är det kanonväder. En av de bästa månaderna, även om jag föredrar slutet av september framför början av månaden då det fortf. är för jäkla varm.

Undrar du över om det är billigt i Alanya eller om priserna är lägre i september. Alanya är ju inte så jättebilligt, även om priserna är mycket lägre än om man skulle åka til Mallis eller Grekland. Maten i supermarketarna är nästan som att handla mat på en mack här hemma. Maten i de stora marketarna kan ofta mäta sig med svenska priser från Willys eller liknande. Där emot så är ju frukt och grönt mycket billigare och bättre kvalite. Öl och drinkar är billigare än sverige men går man till ett ställe man inte känner till så kan man inte alltid vara säker på att få alkohol i drinkarna. Att äta på restaurang är billigare än sverige men där, precis som här, så finns det ju väldigt spridda priser. En Rulla-kebab för 15kr är ju som att ta en liten chees på McDonalds. Sen kan man äta i hamnen, färsk fisk för säkert 150kr per rätt. Sen finns det alla priser där emellan. Omeletter och sallader för 30-40kr, eller pepparstek för ca 100kr. Ska man shoppa vanliga kläder i vanliga butiker så får man räkna med nästan samma priser som hemma, eftersom kläder här hemma är väldigt billigt nu för tiden. Men som alltid så får man ju vad man betalar för och kvaliten är inte alltid den bästa. Märkeskläder finns det ju en uppsjö av, kopior naturligtvis, och dessa kan man komma över till skapliga priser. Skämms inte för att pruta. En solstol på stranden går på ca 18kr och att åka buss genom centrum kostar 5kr.

Barnvänligt... tja, jag tänker ju inte riktigt så eftersom jag själv inte har barn. Men om man inte bor i absoluta centrum utan en bit bort så är ju Östra stranden mycket lugnare och turkarna i sig är ju väldigt barnkära. I det landet är barnen med föräldrarna överallt och oavsett tid på dygnet. Turkiet är ju dock känt för sina enorma resorter med badparadis för barnen, men dessa ligger ju inte inne i Alanya utan några mil utanför.

Hoppas ni får en trevlig resa också =)

/Marie

3 kommentarer:

  1. Hehe... jag visste inte att det var DU Linda, trodde det var nån annan Linda, liksom bara nån som läste min blogg.

    Om du/ni åker så hör av dig till mig. Jag kan guida er runt om så önskas. Jag åker ner runt 1 september igen.

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Hoppas ni får det jätte bra du och din pojkvän;)

    SvaraRadera
  3. Det blir perfekt! Då kanske vi tom kan träffas där nere beroende på hur länge du stannar :) Ill keep in touch:)

    SvaraRadera