onsdag 4 januari 2012

JULAFTON

På julaftons morgon hade jag ställt klockan då det var massor att fixa. Jag började med paketinslagning och gjorde det sista av julmaten. Mehmet fick sin julklapp, en mobil som han blev överlycklig för. Efter det så gjorde vi en god frukost och sen var det bara att ta den årliga juldushen och göra sig fin för avresa mot Jönköping där vi skulle fira med brorsan o hanns familj.

Jag hade inte träffat brorsan på säkert två år så det var jättekul att se alla. De har byggt ett nytt hus på lander utanför Huskvarna, ett jättefint litet kus som var toppmodernt innuti. Sånt hus skulle man ha... kanske inte på den platsen, men huset var grymt. Bubbelbadkar på övervåningen och en bastu på undervåningen och öppen planlösning. De har hästar och barnen kör cross så därför de vill bo på landet.

Vi bjöds på glögg o pepparkakor när vi kom dit och sen var det julmat för hela slanten. Sen var det dags för traditionell jul-tv vid 15-tiden och en god efterrätt. Mehmet var lite nervös och blev lite stressad över allt nytt men han hade jätteroligt med brorsan och de skojade med varandra som sjutton o brottades o drack några öl ihop. Barnen hjälpte Mehmet med hanns nya mobil. Vi bytte också julklappar med varandra. Vi hade lottat varsitt namn och till den personen skulle vi köpa en julklapp. Jag köpte till brorsan och Mehmet fick köpa till brorsans frus pappa (lite invecklat, I know =).

Sen hade ju Mehmet en lite suprise till alla... han körde fireshow. Vi hade innan vi åkte varit på jakt efter vätska för att kunna blåsa eld men hade inget hittat på bensinstationerna runt omkring. Men vanlig lampolja som brorsan hade hemma funkade också bra, alla var helt förstummade och jublade när han blåste stora eldmolm precis utanför huset mellan alla bilar. Sen kom ett litet missöde och jag trodde hjärtat skulle hoppa ur halsgropen på mig... det började brinna i hanns nackhår. Men nån sekund senare så slocknade det och han kund, tuff som han är, fortsätta showen. Alla var verkligen imponerade. Efteråt följde en traditionell jullek - Vantleken. Syrran som hade jobbat hela dagen kom först mot kvällen och vi fick åka med henne hem sen på kvällen. Det var riktigt skönt att komma hem. Efter lite överbliven julmat så somnade vi som julgrisar i sängen.

1 kommentar:

  1. Vilken mysig julafton ni verkar ha haft. Är det inte underbart att äntligen ha honom här? Och modigt gjort att köra en fire show för hela "nya" släkten :).

    Det fick mig att tänka på första gången vi var i Alanya 1993. På en restaurang vi var hade de kombinerad kniv- och eldshow. Två knivar flög ut bland borden och farligt nära en turists ben... och när de körde eldshowen under grästaket började det brinna... :P. Fara för livet, med andra ord, hehe.

    Mehmet gjorde rätt i som höll det ute (inte självkart i Turkiet, menar jag). Och han var säkert bra mycket duktigare.

    Hur trivs han i Sverige? Ska han börja SFI snart?
    Kram

    SvaraRadera